Studijní cesta do Evropského parlamentu ve Štrasburku

Ve dnech 9. – 11.3.2014 se 5 studentů naší školy účastnilo studijní cesty do Evropského parlamentu ve Štrasburku. Ubytování bylo zajištěno v hotelu v nedalekém městečku Haguenau.

Dle plánu jsme se v pondělí ráno po vydatné snídani vydali směr Štrasburk. Díky slunečnému počasí jsme prohlídku města začali úchvatnou projížďkou na lodičce s velmi zajímavým výkladem. Následoval zhruba 3-hodinový rozchod, po kterém se celá skupina přesunula do budovy Evropského parlamentu. Zde, po velmi důkladné kontrole, proběhla přednáška o fungování EP a diskuze s panem poslancem MUDr. Miroslavem Ouzkým. Na závěr jsme měli možnost shlédnout z návštěvnické galerie plenární zasedání. Celý den byl završen společnou večeří s panem europoslancem v restauraci „Au point St-Martin“ v centru Štrasburku.

Po velmi náročném dni, plném nových zážitků, jsme se vrátili zpět na hotel a druhý den ráno se vydali na dlouhou cestu zpět do České republiky.

I přes časovou náročnost nás studijní cesta všechny velmi obohatila celou řadou nových zkušeností, vědomostí a pozitivních dojmů.