Soutěž „Stavby z vlnité lepenky“ ve školním roce 2014/2015

V letošním školním roce se konal 9. ročník soutěžního projektu „Stavby z vlnité lepenky“, kterou pořádá Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM, a. s., Dolní oblastí Vítkovice a pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR. Projekt je určen pro studenty středních škol se zaměřením na stavebnictví.

Každá škola měla možnost přihlásit do soutěže jen jednu stavbu. Úkolem studentů v tomto ročníku bylo vytvořit model stavby na téma „Technický div České republiky“. Studenti tvořili model stávající technické památky, konkrétně se rozhodli pro Schillerovu rozhlednu v Kryrech. Podmínkou projektu bylo, že vytvořený model musel být vytvořen výhradně s využitím vlnité lepenky (kartonu). Lepenku studentům zdarma poskytl Svaz výrobců vlnitých lepenek.

Soutěžní družstvo naší školy tvořili žáci Lenka Adamová, Soňa Beranová, Miroslav Naxera, RozhlednaStanislav Mašek, Pavel Trochymčuk, Lukáš Skirka a Lukáš Kubeša. Soutěžící strávili nad vymýšlením a lepením modelu desítky hodin, a to v průběhu druhého pololetí.

Naši studenti, vzhledem k obrovské konkurenci, bohužel na stupeň vítězů nedosáhli, přesto své práce nelitují. Byla to pro ně do budoucna velká zkušenost, kterou mohou využít při navrhování projektů v předmětu Konstrukční cvičení, ale i v dalších soutěžích.

Projekt byl po ukončení soutěže mediálně komunikován v celostátních i regionálních médiích.Vlnitá lepenka 1

Fotografie staveb i z minulých ročníků a další informace najdete na www.facebook.com/Stavbyzvlnitelepenky.

 vlnitá lepenka