Stavební veletrh FOR ARCH Praha

Žáci Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie Kadaň navštívili 30. mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH v Praze na výstaviěti PVA.

Jedná se o stavební veletrh s nejdelší tradicí v ČR. Čeští i zahraniční vystavovatelé zde prezentují své služby a výrobky v mezinárodní konkurenci. Výrobci a dodavatelé ze stavebního oboru cítí po útlumu v posledních letech příležitost získat nové zakázky a prezentovat své služby přímo potenciálním zákazníkům.Veletrh každoročně přináší prezentace novinek z mnoha oborů spojených se stavebnictvím, své zastoupení na veletrhu mají přední výrobci, dodavatelé, řemeslníci, ale také investoři, developeři a zástupci dalších oborů souvisejících se stavebnictvím. Mezi novinky letos patřila okna, stínicí technika, vrata, ploty a brány, které veletrh obohatily svými nápaditými i nevšedními expozicemi.
Součástí veletrhu byly i praktické ukázky stavebních řemesel a odborný doprovodný program – konference, semináře, workshopy, dále pak vyhodnocení odborných celostátních soutěží. Žáci zároveň získali přímo od výrobců konktrétní podklady pro navrhování a projektování staveb, což využíjí v odborných předmětech i v následném profesním životě.