Přírodovědné a technické vzdělávání v Ústeckém kraji

Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
realizuje Ústecký kraj ve spolupráci se 14 partnerskými středními školami

Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
realizuje Ústecký kraj ve spolupráci se 14 partnerskými středními školami

 

Díky evropským dotacím vznikla v naší škole moderní učebna a laboratoř pro výuku stavebnictví.

 

V těchto  moderních prostorách jsou pořádány kroužky a ukázkové dny pro žáky základních i středních škol. Jakýkoli žák, který je zapálený, nebo alespoň zvědavý na daný obor, se může zúčastnit nabízených aktivit, které probíhají. Pro žáky jsou také pořádány exkurze do muzeí, firem i do IQ parku v Liberci a Techmánie v Plzni.

Druhou cílovou skupinou jsou samotní učitelé základních i středních škol v kraji. Úkolem projektu je podpora výuky v oblasti přírodovědy a techniky. Učitelé se mohou účastnit vzájemných odborných diskuzí, předávat si svá nabytá know how a sdílet případné novinky. Dozví se o nových učebních pomůckách i vzdělávacích materiálech vyrobených v rámci jiných projektů. Dále budou pro učitele zajištěny semináře, workshopy a kurzy, které budou mít za úkol zopakovat či prohloubit jejich dosavadní znalosti a zkušenosti v daných oborech.

Ústecký kraj nabízí bezplatné zajištění a realizaci exkurzí pro žáky základních i středních škol, účast učitelům na jednotlivých akcích a zprostředkování návštěv žákům i učitelům v moderních učebnách.

V případě, že se chcete o projektu dozvědět více, navštivte webové stránky projektu: http://www.kr-ustecky.cz/ (záložka Rozvoj kraje/Projekty/Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje)

Facebook: https://www.facebook.com/projekt.ipo

logo_1