PREVENCE OČIMA ŽÁKŮ

V letošním roce proběhl na Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii v Kadani již 8. ročník celoškolní soutěže o sociálně patologických jevech „Mami, tati, co ty o tom víš?“ aneb Odstraňme bariéry mezi námi. Hlavní náplní je vyjádřit postoj našich žáků vůči těmto jevům a vyzkoušet z této problematiky i jejich rodiče.

Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Kategorii Test vyhrála Sandra Nevímová před Nelly Korqajovou a Radimem Tománkem, v Grafice první místo získala Kristýna Novotná před Denisou Krupovou a Janem Horvátem a v Grafice na PC nejlepší dílo vytvořila Simona Pospíchalová před Eliškou Filákovou a Dominikou Motyčkovou. V kategorii Literární útvar bylo uděleno pouze první místo, a to Janě Morávkové.

V letošním ročníku bylo odevzdáno 90 prací a zúčastnili se žáci napříč všemi obory. Kvalita byla velmi vysoká a porota, složená z řad učitelů, měla opět velmi nelehkou úlohu.

Všichni umístění byli oceněni upomínkovými předměty a účastnickým listem. Ceny do soutěže věnovala škola a město Kadaň. SRPŠ při naší škole žáky odměnilo dárkovými poukazy na nákup knih.

Soutěž je již nedílně spjata s naší školou a vzhledem k tomu, že proběhl i nultý ročník, bude slavit příští rok deset let. Děkujeme všem sponzorům a těšíme se na další ročník.

J. Zalabáková

spolecna